ashtanga yoga

mysore

Ashtanga yoga wordt volgens de traditie gegeven in “Mysore” stijl. Dit is de meest effectieve benadering in het leren en begrijpen van de practice. De naam Mysore komt oorspronkelijk uit “Mysore” een plaats in Zuid India waar de grondlegger Sri K. Pattabhi Jois leefde en les gaf.

 

Mysore is een self practice met supervisie waarin de asanas (houdingen) één voor één worden aangeleerd zodat de student de volgorde makkelijk kan onthouden en de houdingen comfortabel en met vertrouwen kan uitvoeren waardoor de vaardigheden worden eigen gemaakt die nodig zijn om met een gevoel van kracht, rust en regelmaat door te practice te bewegen. In de Mysore les kan een student op eigen tempo vooruitgaan met de begeleiding van een docent.

IMG_6757

geschikt voor iedereen

Afhankelijk van waar elke individuele student staat op het moment dat deze de les binnen komt lopen, wordt de Ashtanga yoga practice aangeboden. Vertrouw erop dat er altijd begeleiding en ondersteuning zal zijn als je die nodig hebt. Het is het doel van de docent om de student zo goed mogelijk te begeleiden. In het begin is het belangrijk zo vaak mogelijk naar de studio te komen, minimaal 1 x per week, liever 2 x of meer, zodat je het geleerde kunt verdiepen en er vaart zit in het leerproces.

Alle studenten zijn welkom in een Mysore les. Deze methode is geschikt voor iedereen, ongeacht de mate van ervaring of de mate van beperking. In feite kan in een Mysore les de docent veel beter aansluiten op de behoeften van diegene die speciale aandacht nodig heeft of begeleiding in het leren.

Als je graag iets later wilt starten dan kan dat als je een druppel hebt om zelf de deur te openen.

Led Ashtanga yoga

In onze Ashtanga led lessen praat de docent je door de vaste serie heen. Hierdoor leer je wanneer je in- en uitademt en welke beweging hierbij hoort. We werken ernaar toe om in onze led lessen, de serie t/m navasana (de boot) te beoefenen, dit is afhankelijk van het niveau van de groep. Iedere zondag kun je een led Primary Series meedoen, in deze les doen we de gehele eerste serie.

Self practice

Op deze momenten is er geen docent aanwezig, maar kun je in de aanwezigheid van mede yogi’s, je practice komen doen. Heb je een abonnement? Dan zijn deze momenten gratis! Ook beginners zijn van harte welkom.

ZIN IN EEN PROEFLES? SCHRIJF JE GRATIS IN